Om Lena

B-tränare, B-banbyggare, ridlärare, mental rådgivare mm med 35 års yrkesvana

B-tränare i hoppning med nära 30 års erfarenhet

Tävlingsryttare tidigare och har själv tävlat 150- hoppning och medelsvår dressyr

Utbildad ridlärare med 20 års erfarenhet som ridinstruktör och ridskolechef

B-banbyggare

Stildomarutbildare

Elittränare – har gått Riksidrottsförbundets Elittränarutbildning

Läst idrottspsykologi på högskola

För Svenska Ridsportförbundet har jag och har haft en rad uppdrag genom åren inom Hoppkommittén, utbildning av stildomare, konsult för förbundssponsorers tävlingsengagemang, upplägg av cuper mm.

Bruno%20&%20Lena_jpg-for-web-large

 

Jag bor på Nordhults gård i Hällingsjö med min man Roger och våra två barn, Niklas och Erika, samt våra hästar och ponnyer.

Viljan att träna och lära mer har alltid funnits och de hästar som jag har tävlat har jag utbildat själv. Har själv tävlat hoppning på 150-nivå och dressyr i medelsvår klass. Rider nästan varje dag, men tävlandet är lagt på hyllan tills vidare.

Efter Elittränarutbildningen har mitt idrottsintresse breddats. Denna utbildning omfattade kurser under ett år i ”idrottens Mecka” på Bosön i Stockholm och deltagarna representerade ett tjugotal olika idrotter. Förutom spänningen i själva tävlingarna fascineras jag av det som finns bakom varje idrottare – mål, motivation, miljö och allt som gör det möjligt att lyckas i sin idrott. En stor del av min tid ägnas åt Erikas träning och tävlingar samt Niklas fotbollsmatcher.

Under nära 20 år arbetade jag som ridinstruktör och ridskolechef. Den övriga verksamheten gjordes på fritiden.

1999 blev jag egen företagare och har sedan dess på heltid ägnat mig åt träning, banbyggnad, föreläsningar, kurser och liknande.

Min idé är att ge en helhet kring träning och tävling för såväl ryttare, instruktörer som ridklubbar. En ”käpphäst” i det jag vill förmedla är förståelsen för hästen och känslan som kommer när häst och ryttare blir ett ekipage som samverkar.

Ambitionen är att fungera som ett ”bollplank” och att hjälpa till med individuell rådgivning inom alla områden kring ryttare och häst.

Drivkraften är att få förmedla kunskap och känsla till mina elever, se framsteg och få lov att ta del i utveckling och framgång.

Lenaautograf%201_bmp